HTML

Csökkentse Törlesztő részleteit

Csökkentse Törlesztő részleteit - Ha ön szeret spórolni mért nem használja ki hitele törlesztésben a legkedvezőbb lehetőséget.

Friss topikok

Személyi hitel és a jelzáloghitel összehasonlításaszemélyi- helyett inkább jelzáloghitel.

2010.03.22. 15:19 Navigátor Credit

Mostanában egyre többet hallani arról, hogy olcsóbbra cserélhetők a régen felvett, ma már drága hitelek. A hitelkiváltás révén ráadásul egységesíteni lehet a sok kicsi hitelt, ezzel nemcsak a költségek csökkennek, de az ügyintézés is egyszerűbb lesz. Ám sok mindenre oda kell figyelni, ha a hitelkiváltás mellett dönt a család - ezeket alább lajstromba állítjuk.

Első pillantásra csupán hiú ábrándnak tűnik, hogy több drága hitel egy olcsóra cserélhető fel, s eképpen egységesíteni lehet a korábbi ingatlanhitelt, szabadfelhasználású hitelt, gyorshitelt és egyéb tartozást. A banki hitelek kapcsán nehéz elképzelni, hogy kedvezőbben is járhat az ügyfél, pedig a hitelkiváltás esetében lehetőség van erre - persze kellő körültekintéssel. Hogy miképp lehetséges ez, arra nagyon egyszerű a válasz: jelzáloghitelben kell egységesíteni az előző adósságokat, azokat is, amelyeknek nem volt hasonló fedezete.

Mennyit lehet megtakarítani?

Mindezt könnyen szemléltethetjük: ha 2 millió forintra van szüksége a hitelt kérőnek, akkor azt ötéves futamidő mellett 46300 forintos havi részlettel kell visszafizetnie azt, amennyiben ingatlanfedezet nélküli személyi hitel esetében svájci frank alapú konstrukciót választ.  Ugyanez azonos feltételekkel 40200 forintra csökken, ha a banki hitel fedezeteként lakás vagy házat ajánl fel a család, azaz jelzáloghitelt vesz fel.

Mi a helyzet akkor, ha már van jelzálog a lakáson?

Hamar egyértelművé válik a számok láttán, hogy érdemes váltani. Sokakban felvetődhet ugyanakkor, hogy a régi hitelek között akadnak jelzáloghitelek is. Előfordulhat, hogy egy másik adósság miatt már van bejegyezve jelzálog az adott ingatlanra, így nehézkessé válhat egy újabb jelzáloghitel felvétele. Ám erre is létezik megoldás: a meglévő ingatlanhitelt más forrásból visszafizeti az adós, azaz újabb, ám ezúttal olcsóbb hitelt vesz fel a korábbi, drága kölcsön rendezésére. A hitelkiváltás tehát ez esetben is működhet.

Így összességében jobban jön ki a hitelfelvevő, hiszen a fedezetlen drága hitelek helyett érzékelhetően olcsóbb hitelt választ - ezúttal a jelzáloghitelek közül. Egyszerűbb lesz az élete a jövőben azért is, mert nem kell külön ügyelnie a határidőkre az áruhitel, a gyorskölcsön, a szabadfelhasználású jelzáloghitel, a lakáshitel és más hitelek esetében. Ám még ennél is lehet olcsóbb a banki hitel, ha körültekintően választ a család.

Összegzés

Érdemes tehát tisztában lenni azzal, hogy jelentős összeget takaríthat meg egy háztartás a hitelkiváltással. A korábban felvett banki hitelek helyett ma már találni jobbakat, áruhitel, hitelkártya, személyi kölcsön, de még a szabadfelhasználású jelzáloghitel is drágább a lakáshitelnél. Jól jár tehát, aki lakáscélú jelzáloghitelre cseréli meglévő tartozásait, így a legkedvezőbb piaci feltételek egyikét sikerülhet elérni.

 

Lehet ennél is kedvezőbb!

A hitelkiváltás korábban szinte kizárólag úgy történt, hogy a korábbi különböző banki hiteleit egy szabad felhasználású jelzáloghitelre cserélte az adós. Ez némiképp drágább a lakáshitelnél, ám ezzel a felárral együtt is olcsóbban jött ki az ügyfél a korábbi hitelek együttes terheinél. Különösen azoknak volt ez jó, akiknek nagyobb összegű fedezetlen hitele volt, akár személyi kölcsön, áruhitele, akár hitelkártya-tartozás, akár gyorshitel vagy más.

Azóta azonban tovább szélesedett a kínálat, a drága hitelek egységesítésére ugyanis ma már a lakáshiteleket is kínálják a bankok. Ezzel a hitelkiváltással nemcsak a legolcsóbb hitelt találhatja meg az ügyfél, hanem egyszerre több hitelhez juthat hozzá. Ennek köszönhetően aki például 5 millió forintot szeretne kapni banki hitelként, annak 10 éves futamidőre havi 58.300 forintot kell fizetnie egy svájci frank alapú szabad felhasználású jelzáloghitel esetében, ugyanilyen feltételekkel viszont 54.400 forintra csökken az összeg lakáshitel esetén. A futamidő egésze alatt ezzel tehát csaknem 470.000 forinttal több marad meg a hitel igénylőjének zsebében.

A hitelkiváltással kapcsolatban, és egyéb hitel tanácsadással összefüggő kérdésben részletesen tájékozódhat  a Navigátor Credit honlapján

 Foprrás:hitelkalkulátor.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokentse-torleszteset.blog.hu/api/trackback/id/tr181859712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása