HTML

Csökkentse Törlesztő részleteit

Csökkentse Törlesztő részleteit - Ha ön szeret spórolni mért nem használja ki hitele törlesztésben a legkedvezőbb lehetőséget.

Friss topikok

Megrövidítik a bankok a frankhiteleseket

2010.04.21. 14:32 Navigátor Credit

Bár az utóbbi egy évben fokozatosan javultak a bankok forrásszerzési költségei, ez nemigen érződik a frankhitelek kamatán. Csupán az Erste jelentette be, hogy frankalapú lakossági jelzáloghiteleinek kamata már a pénzügyi válság kiteljesedése előtti szintre mérséklődött.

A svájci frank tízéves csúcsra erősödött az euróval szemben, ami tükröződik a forint/frank árfolyamban is, így hiába erősödött a forint az euróhoz képest, a frankhitelesek ezt nem érzik. Az idei januári 182,38, illetve februári 184,79 forintos átlagárfolyam alig marad alatta a tavalyi 185,82 forintos éves átlagnak, az előző évek jóval alacsonyabb árfolyamairól (2007: 153,03, 2008: 158,45), amelyen az adósok zöme felvette a hitelt, már nem is beszélve. 
 

Az alpesi devizában eladósodott lakossági adósok terhein enyhíthetne, ha a frankhitelek kamatai a kedvezőbb forrásköltségekhez igazodva mérséklődnének. A bankok közül azonban egyelőre csupán az Erste jelentett be kamatcsökkentést. Az MTI azon kérdésére, hogy a válság enyhülte, illetve a legutóbbi kamatemelés óta mérsékelték-e a frankalapú lakossági hitelek kamatait, illetve tervezik-e ezt, egy hitelintézet sem válaszolt igennel.

Az Erste közleménye szerint a forrásköltségek csökkenése tette lehetővé, hogy rövid időn belül másodszor is csökkentsék a frankhitelek kamatát, elérve ezzel a válság előtti kamatszinteket. A kamatcsökkentés az Erste teljes frankalapú jelzáloghitel állományát érinti, azaz több mint százezer hitelszerződést.

forrás:hvg

1 komment

Címkék: hitel devizahitel törlesztőrészlet

A bejegyzés trackback címe:

https://csokentse-torleszteset.blog.hu/api/trackback/id/tr961939912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinszent 2010.05.06. 14:25:45

hmmm,, érdekes ,biztos nemcsak őket röviditik meg.
süti beállítások módosítása