HTML

Csökkentse Törlesztő részleteit

Csökkentse Törlesztő részleteit - Ha ön szeret spórolni mért nem használja ki hitele törlesztésben a legkedvezőbb lehetőséget.

Friss topikok

Minél több a gyerek, annál olcsóbb a kölcsön! Új forinthitelek a piacon

2010.04.21. 14:35 Navigátor Credit

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok kamattámogatott kölcsöne versenyképes a legjobb piaci kamatozású devizahitelekkel, és mivel forint alapú, árfolyamkockázata sincs. Megnéztük, ki és mire igényelheti ezt a típusú kölcsönt, és azt is, mi a konstrukció gyenge pontja.

Bár a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló kormányrendelet már tavaly októberben életbe lépett, a bankok többsége csak februárban jött ki konkrét hiteltermékkel. Azóta a konstrukció már több kereskedelmi banknál is elérhet, így például az FHB-nál, az Erste Banknál, az MKB-nál, OTP Banknál és az Unicredit Banknál. 
Vásárláshoz és felújításhoz is igényelhető

Az új típusú kamattámogatott hitelek új lakás vásárlásához, valamint használt lakás korszerűsítéséhez igényelhetők, és abszolút versenyképesek a devizaalapú kölcsönökkel. Például egy háromgyerekes családnak egy 10 millió kölcsön esetében közel havi 20 ezer forinttal kevesebbet kell törlesztenie, mint egy euró alapú piaci lakáshitelnél. A forint alapú hitelekkel összehasonlítva a különbség még markánsabb: ez esetben egy háromgyerekes család 10 millió forintos hitelénél már majdnem 30 ezer forintot lehet havonta megspórolni.

A támogatott és a piaci lakáshitelek havi törlesztőrészlete közti különbség (10 millió forintos és 25 éves futamidejű lakáshitel

Hiteltípus

Devizanem

Törlesztőrészlet (forint/hó)

Támogatott lakáshitel (0–1 gyerek)

HUF

67 478

Támogatott lakáshitel (2 gyerek)

HUF

66 461

Támogatott lakáshitel (3 gyerek)

HUF

64936

Piaci lakáshitel

EUR

83 574

Piaci lakáshitel

HUF

92 213

 

forrás:ingatlna.com

1 komment

Címkék: hitel devizahitel hitelkiváltás

A bejegyzés trackback címe:

https://csokentse-torleszteset.blog.hu/api/trackback/id/tr771939929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinszent 2010.05.06. 14:24:39

nagyon jó cikk. Fontos infok!
süti beállítások módosítása