HTML

Csökkentse Törlesztő részleteit

Csökkentse Törlesztő részleteit - Ha ön szeret spórolni mért nem használja ki hitele törlesztésben a legkedvezőbb lehetőséget.

Friss topikok

Hogyan törlesztheti korábban felvett hitelét?

2010.03.22. 14:04 Navigátor Credit

 

Nem könnyű tisztán látni abban, mikor és miként fizetheti vissza az eredetileg meghatározottnál korábban banki hitelét valamely bank ügyfele. Érdemes körülnézni, hogy milyen megoldási lehetőségeket kínálnak a hitelintézetek az előtörlesztésre, legyen szó jelzáloghitelekről, szabadfelhasználású hitelekről vagy bármilyen banki konstrukcióról.

Nincs könnyű helyzetben az az adós, aki idő előtt szeretni rendezni a felvett hitelt. A bankok ugyanis egyoldalúan módosíthatják a szerződésben foglaltakat. Tanácsos utána járni, hogy melyik bank él ezzel a lehetőséggel, és melyik nem, amikor hitelért folyamodik hozzá valaki.

Előtörlesztés most és régen

A kereskedelmi bankok a hitelek kondíció között feltüntetik az előtörlesztési feltételeket is. Akár gyorshitelt, akár ingatlanhitelt, akár más banki hitelt vesz fel valaki, a hirdetményből kiolvashatja, milyen feltételekkel kell majd visszafizetnie a kölcsönkapott összeget, s itt szerepel a tételek között az előtörlesztés díja is. Jó hír, hogy az elmúlt években ezeket a tarifákat jellemzően nem növelték a bankok, sőt, bizonyos esetekben csökkentették is. Bár a bankok eltérő összeget kérnek el a hitelek előtörlesztésekor, annyi biztos, hogy az ügyfél jobban jár ott, ahol fix díjakat - például 30-40 ezer forintot - számítanak fel, mint ahol a fennálló tőketörlesztés arányában (1%-2%) határozzák meg a költségként fizetendő összeget.

Általánosságban igaz, hogy a bankok a támogatott lakáshitellel rendelkezőktől kérik el a legmagasabb összeget előtörlesztéskor. Méghozzá azért, mert a futamidő alatt a bankok az ilyen típusú jelzáloghitelek után állami támogatásra számítanak, amelyről nem szívesen mondanak le amiatt, mert a hitelkérő időközben le szeretné rövidíteni a törlesztés idejét.

Hitelekkel kapcsolatban bővebben tájékozódhat a Navigátor Credit honlapján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokentse-torleszteset.blog.hu/api/trackback/id/tr561859498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása